Eaglemedia Yaşam Erzincan’da modern tarımla domates hasadı başladı

Erzincan’da modern tarımla domates hasadı başladı

Erzincan'da ağır kış koşullarına rağmen seralarda sebze üretimi devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Erzincan'da Jeotermal Isıtmalı Seralarda Kış Aylarında Sebze Üretimi Devam Ediyor

ERZİNCAN (İHA) – Erzincan’da, hava sıcaklıklarının eksi 15 dereceye kadar düştüğü ağır kış koşullarına rağmen, seralarda sebze üretimi aralıksız şekilde devam ediyor. Ekşisu bölgesinde geçtiğimiz yıl kurulan jeotermal ısıtmalı seralarda, özellikle domates hasadı başladı. Bu seralarda üretilen domatesler, hem yurt içi hem de yurt dışına ihraç ediliyor.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Ekşisu ve Akyazı bölgelerinde yapılan üretim alanlarında incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden üretim süreçleri hakkında bilgi aldı. Koçaker, Ocak ve Şubat aylarında bölgede sebze üretimi yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Erzincan’ın Seracılık Potansiyeli Büyüyor

Alper Koçaker, serada yaptığı açıklamada, Erzincan’ın ülkenin en soğuk iklim kuşağında yer almasına rağmen jeotermal enerji kaynaklarını etkili bir şekilde kullanarak kış aylarında bile sebze üretimi yapılabildiğine dikkat çekti. Erzincan’ın bu üretim potansiyelinin hem iç piyasada hem de yurt dışı pazarında önemli bir yer edindiğini belirtti.

Koçaker, seracılık potansiyelinin daha da geliştirileceğini ve Erzincan’ın bu alanda bir seracılık üssü haline getirilmesi için üreticilerle işbirliği içerisinde çalışmaların süreceğini söyledi. Ayrıca, Akyazı Mahallesi'nde genç bir ziraat mühendisinin marul üretimi yaparak bölgeye değer kattığını ifade etti.

Koçaker, "İnşallah önümüzdeki yıllarda bu üretim potansiyelini daha da artırarak hem Erzincan’a hem de ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *